1 kg mirelit borsó
tej
liszt
olaj
só
cukor
Pici olajra ráöntöm a mirelit borsót, meg körülbelül 1 dl vizet, és elkezdem kiolvasztani/párolni. Amikor puha, sózom, picit cukrozom. Kikeverek simára kb 4-ek. lisztet tejjel és ráöntöm. Besűrűsödik és kész.
1. Olajon a zöldborsót puhára pároljuk, megszórjuk liszttel. 2. Majd engedjük fel tejjel vagy vízzel (kevesebb a kalória), ízesítjük petrezselyemmel és forraljuk készre a főzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát kis kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A főzelék: A babot minimum 4 órára beáztatjuk, majd ebben a vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha a bab, beletesszük a sót, borsot, fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű