15 dkg sárgaborsó
só
bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd duci fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra). Szét kell főzni a borsót (de le is lehet turmixolni, ha már puha), ezután hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, esetleg kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól összegyúrjuk. Megformázzuk a fasírtokat, morzsába hempergetjük, majd kevés, forró olajban kisütjük őket.
Előfordult, hogy szétpergett sütés közben, tojás hozzáadásával lett tökéletes az állaga.
Kezdjük a besamellel: futtassuk meg a vajon a lisztet, engedjük föl a tejszínnel, hagyjuk megkrémesedni. Csak sóval ízesítjük, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsuk, tegyük félre....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk, kutterbe rakjuk, adunk hozzá szoba hőmérsékletű vajat, citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, lepürésítjük. A végén lehet hozz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, karikára szeletelt padlizsánt besózom és tésztaszűrő kanálban állni hagyom (így elveszti kesernyés ízét). A többi hozzávalóból lecsót készítek. A padlizsánszeleteket l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű