tészta:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
fél csomag sütőpor
krém:
400 g habtejszín (min. 30 % zsírtartalommal)
250 g mascarpone
6 tk habfixáló
60 g porcukor (elhagyható)
1 lime lereszelt héja, kis lé (elhagyható)
ízlés szerint eper
Piskótát sütünk az ismert módon. Tepsiben vagy szögletes alakú sütőformában megsütjük. Ha kisült még forrón lisztezett konyharuhával feltekerjük.
A krémhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és darabokra vágjuk.
A tejszínt 4 tk habfixálóval felverjük. A mascarponét elkeverjük reszelt lime héjjal, 2 tk habfixálóval (+esetleg a porcukorral)
A krémünk két részét óvatosan egymásba forgatjuk.
A kihűlt piskótalapra kenjük, megszórjuk eperdarabokkal és feltekerjük.
Ne az összes krémet kenjük rá a piskótalapra, hagyjunk kicsit ki, azzal a végén dekorálni tudjuk a piskótatekercset.
A legszebb eperszemeket rakjuk félre a csumázásnál (azokon rajta is hagyhatjuk a csumáját) , ezekkel is szépen fel lehet díszítni.
Készíthetjük ezt a receptet más, vagy akár több gyümölccsel.
A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt. Robotgéppel összedolgozzuk, majd lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk. A mascarponét krémesre kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztbe sütôpor, edènybe külön tojàssàrgàja, cukor, vîz, olaj-... habosra turmixolod rà a lisztre. Fehèrjèt felvered bele rakod, kivajazott ,tepsibe közèpen- közepes làngon 30-35 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a piskótát készítjük el. A tojásokat elkezdjük habosra keverni, folyamatosan hozzáadagolva a cukrot. Jó habosra verjük, majd egy hablapát segítségével alaposan beleforgatj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa kókuszt lereszeljük, vagy géppel pelyhekre aprítjuk .A kókusztejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a friss kókuszreszeléket, cukrot, és épphogy felforraljuk. A tűzről lehúzva beletess...
Elkészítési idő: kihűlésig Nehézség: Könnyű