50 dkg liszt
1 kk. só
2 tojássárgája
4 ek tejföl
2 ek zsír
2 dkg élesztő
2 dl tej
35 dkg töpörgyű
20 dkg liszt
2 kiscsipet bors
Rétestésztát gyúrunk. Töpörtyűt a liszttel borssal összegyúrjuk, hűtőbe pihentetjük.
Tésztát kinyújtjuk, egyik felébe töpörtyű, hajtjuk. Balról, jobbról, felülről, alulról. Még 3x 15 perc pihentetésekkel ismételjük a hajtogatást. Tetejét lekenjük a tojásfehérjével. 190-200°-on megsütjük.
A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt (vajat), végül fokozatosan annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy közepesen lágy, jól kezelhető tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A tejfölt, sót, tojások sárgáját, pirospaprikát elkeverem. A liszttel elmorzsolom a margarint/vajat, hozzáadom a reszelt sajtot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. Egy mély tálban keverjük el a liszteket a sóval. Adjuk hozzá a lágy vajat, a tojást, a tejfölt és a felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet tegyük egy kis edénybe a cukorral, és langyosítsuk meg. Morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk, hogy felhabosodjon a tej tetején. Egy mély tálba öntsük bele a lisztet, ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű