Tészta
500g liszt
1 tojásfehérje
100 ml olaj
1 tk só
1 cs sütőpor
1 kocka élesztő
2-3 ek. víz
80 g cukor
250 ml tej
Töltelék(puding)
vaníliaaroma
350 ml tej
60 g cukor
45 g keményítő
Elkészítjük a pudingot.
Élesztőt egy kis cukorral a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a tojásfehérjét, a liszt felét. Lassan hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet, olajat, sót. Összegyúrjuk, nem kell kelni hagyni, egyből lehet vele dolgozni. 45 g-osra kimérni őket, oválisra nyújtani,bevagdalni, megtölteni. Tepsibe pihenni hagyni. 1 tk vizet, porcukrot a tojássárgákkal elkeverni, a kiflik tetejét megkenni. 190°-on megsütni.
Belsejébe kerülhetnek gyümölcsök(alma,mandarin,cseresznye).
Mindent összekeverek, bedagasztom. 30 percet kelesztem, majd 180 fokon 35 percet sütöm.
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűÍzlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük az élesztőt 100 ml meleg vízbe, amikor buborékok jelennek meg a tetején használható. Egy nagyobb tálban keverjük el a felfuttatott élesztőt 300 ml vízzel, a sóval, a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet egy tálba szórjuk, és a közepén kis lyukat csinálunk. Ide kerül a porcukor, az élesztő és a langyos tej. 15 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson....
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű