menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli tojás-és tejmentesen


Írta:

Adag: 1 rúd
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 60 dkg teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett liszt
• 2 ek. méz vagy édesítő
• 12 dkg kókuszzsír
• 2 dl rizstej
• 1,5 tk. instant élesztő

Töltelék (1 rúd):

• 5 ek. méz vagy édesítőszer
• 150 g darált dió vagy mák
• 1-2 ek. rizstej
• pici rum
• 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd kelni kb. 1 órát.
Addig készítsd el a tölteléket. Áztasd rizstejbe a mandulát, locsold meg egy pici rummal. Keverd össze a diót/mákot a mézzel, majd mehet hozzá a mazsola is. Reszeld bele a citrom héját, és alaposan keverd el. Ha túl száraz, akkor adj hozzá egy kevés rizstejet, hogy ne túl folyós, de kenhető masszát kapj.
A tésztát vedd 3 részre, és egyenként nyújtsd ki. Kend rá a tölteléket, hajtsd be a szélét egy kicsit, hogy ne folyjon ki belőle, majd tekerd fel.
A tetejére tojás helyett mézes növényi tejszínt kenhetsz, ettől szép fényes lesz. Szurkáld meg villával, és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 180°C-on 30-40 perc alatt megsül.

Bejgli tojás-és tejmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi Bayley’s bögrésen - gasztroajándék (Rupáner)
Házi Bayley’s bögrésen - gasztroajándék (Rupáner)

1. A tejszínt melegítsük a tejjel egy közepes lábasban. Nem kell forrnia! 2. Ezután a cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi leves
Karácsonyi leves

Előkészítés A húsos levescsontot egy nagy fazékba tesszük, vízzel felöntjük és felforraljuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. 2 Elkészítés Leves: Ha a leves fe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
 Rakott krumpli
Rakott krumpli

A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni.Közben szintén kb 15 perc a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk