menu

Családireceptkönyv.hu

EXTRA LIGHT PALEO BEJGLI TÉSZTA


Írta:

Adag: 2 rúd
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 60 g Szafi Fitt - CH-csökkentett lisztkeverék
• 30 g eritrit
• csipet só
• 1 g szódabikarbóna
• 40 g langyos cocomas (tejszín)
• 70 g víz
• 2 db M-es tojás

Töltelék hozzávalói:

• 70 g őrölt mák
• 30 g eritrit
• 1 citrom héja reszelve
• 80 g reszelt alma
• ízlés szerint aszalt gyümölcs

Elkészítés:


A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben elkeverjük, majd összeöntjük őket és gyúrjuk egyneművé.
Pihentessük a tésztát, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit egyszerűen keverjük ki. Ez egy száraz töltelék, de ez kell ahhoz, hogy ne fújja fel és áztassa el a bejgli tésztát! A bejgliben már nem lesz száraz (erről az alma gondoskodik).
A tésztát osszuk két egyenlő súlyú részre, és bambuszrost liszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki.
Ezután egyenletesen kenjük el a tölteléket rajta és szorosan (!) tekerjük fel.
A tetejüket húspálcával több helyen szúrjuk át, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejüket tojással kenjük le.
Előmelegített sütőben 200°C-os (alsó-felső) sütőben 10 perc süssük, majd 190°C-on további 40 percet.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gramm kész bejgli tápértéke:
energia: 174 kalória (ebből 70 kalória a bejgli tésztája, a többi a töltelék!)
fehérje: 7,2 gramm (ebből 3,5 g a bejgli tésztája, a többi a töltelék!)
szénhidrát: 7,2 gramm (ebből 0,5 g a bejgli tésztája, a többi a töltelék!)
zsír: 12 gramm (ebből 5,5 g a bejgli tésztája, a többi a töltelék!)

EXTRA LIGHT PALEO BEJGLI TÉSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BACONÖS CSAVART PÁLCÁK
BACONÖS CSAVART PÁLCÁK

A leveles tésztát kiterítjük és megkenjük egy ecset segítségével vékonyan mustárral.Egymás mellé rárakjuk a bacon szeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal és finoman rányomkod...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Diós szárnyaskrémleves
Diós szárnyaskrémleves

Az átszűrt húslevest felmelegítjük, beleszórjuk a darált diót, és hozzáadjuk a fűszereket. Ha forrni kezd, akkor hozzáöntjük és elkeverjük a tejszínben csomómentesre elegyített ke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Beigli
Beigli

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Aszalt szilvás pulykamell
Aszalt szilvás pulykamell

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk (kb 3x0,5 cm), majd ezekkel a csíkokkal sűrűn megtüzdeljük a pulykamellet. A húst óvatosan megsózzuk (a szalonnák sósságát is figyelembe...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk