- 200 g darált mandula
- 5 ek. főzött erős presszó kávé
- 1 tk. folyékony édesítő
bevonáshoz: 150 g étcsokoládé + 1 tk. kókuszzsír
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd szaloncukor formájúra görgetjük őket, és a felolvasztott étcsokoládéba mártjuk.
(Mivel nincs temperálva, és zsír van benne, javasolt hűtőben tárolni)
Csomagolás: zsírpapír, fényes bonbon papír
A dióbelet durvára felvágjuk. A tojás fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, pár percig tovább verjük, majd az ecetet is hozzáadjuk és addig verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 180 C fokra. A lisztet keverd össze a sütőporral, a fűszerekkel, a cukorral, a sóval. Add hozzá a tojásokat, a vajat és a tejet. Alaposan gyúrd össze, és meh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy kis lábasban felolvasztjuk és mérsékelt lángon hagyjuk megbarnulni. Ne égjen meg! – ha mogyoró illata kezd lenni, azonnal húzzuk le a tűzről és öntsük át egy tálba, hog...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krémsajtot a vajjal, cukorral habosra keverjük. Jobb ha géppel mert akkor nem olvad annyira a massza. Ezt a vajas krémet a liszttel és sóval jól összegyúrjuk lisztezett gyúródes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű