• 25 dkg túró
• 2 evőkanál útifűmaghéj
• 2 evőkanál zabpehely
• 2 tojás
• 2 evőkanál cukor / édesítőszer
• 1/2 citrom reszelt citromhéj
• 1 vaníliás cukor
• só ízlés szerint
• Prézlihez: szénhidrát csökkentett zsemlemorzsa (Update1 Mestermorzsa), vaj
1. Válaszd szét a tojásokat és a sárgával keverd össze a többi hozzávalót.
2. Hagyd állni legalább fél órát.
3. Verd habbá a tojás fehérjét és keverd a masszához.
4. Forró sós vízben, főzd ki a gombócokat.
5. Pirítsd meg vajon a Mestermorzsát és forgasd bele a gombócokat.
6. Tejföllel, vagy joghurttal locsold meg.
TIPP:
Zsemlemorzsa helyett mandulapehely és zabpehely keverékébe is forgathatod!
1. A krumplit héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. 2. A tojásokat keményre főzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. 3. A kolbászt karikára vágjuk. 4. Egy lábasban felforró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához keverőgépben a lisztet és a sót a vajjal összekeverem, amíg a vajdarabkák egészen aprók lesznek. A hideg vizet kanalanként adom hozzá, amíg a tészta összeáll, de nem ra...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A csirkemellet tetszés szerinti formába felaprítjuk, de akár egész szeletekben is hagyhatjuk. A húst összekeverjük a mustárral, sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta vízben 1 babérlevéllel meg egy kevés (1 mokkáskanál) sóval kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük,...
Elkészítési idő: 105 min Nehézség: Könnyű