diós réteg:
- 2,5 dkg finomra darált dió
- 5 dkg mandula
- 2 dkg porrá őrölt eritrit
- 3 ek. kókuszolaj
túrós réteg:
- 30 dkg túró
- 2 tojás
- 20 dkg baracklekvár
- 8-10 dkg eritrit
csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek. kókuszolaj
- 3 dkg durvára vágott dió
A diós réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Rátesszük a túrós réteget, amihez a hozzávalókat turmixgépbe téve egynemű krémmé dolgozzuk. 150°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha a tészta kihűlt, rátesszük a csokimázt, ehhez a csokit a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.
A süteményt hűtőszekrényben tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel ki kell venni, hogy az alapban lévő kókuszolaj, és a tetején lévő csoki kissé lágyulhasson, ezáltal a torta szépen szeletelhetővé válik.
Törjük össze a csokoládét, tegyük egy nagy tálba, és gőz fölött olvasszuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről. Adjuk hozzá a vajat, és keverjük addig, amíg el nem olvad és sima nem le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzeretem, mert egy nagy tálban elkészíthető. Először a tortaformát készítem elő. Az aljára sütőpapírt „szabok”, az oldalát vajazom, liszttel hintem. A tojások fehérjéjét egy nagyo...
Elkészítési idő: óra Nehézség: KönnyűA sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem. A sütőporos lisztet lazán hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű