menu

Családireceptkönyv.hu

Túrótorta - zserbós (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


diós réteg:

- 2,5 dkg finomra darált dió
- 5 dkg mandula
- 2 dkg porrá őrölt eritrit
- 3 ek. kókuszolaj

túrós réteg:

- 30 dkg túró
- 2 tojás
- 20 dkg baracklekvár
- 8-10 dkg eritrit

csokimáz:

- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek. kókuszolaj
- 3 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:


A diós réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Rátesszük a túrós réteget, amihez a hozzávalókat turmixgépbe téve egynemű krémmé dolgozzuk. 150°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha a tészta kihűlt, rátesszük a csokimázt, ehhez a csokit a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.
A süteményt hűtőszekrényben tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel ki kell venni, hogy az alapban lévő kókuszolaj, és a tetején lévő csoki kissé lágyulhasson, ezáltal a torta szépen szeletelhetővé válik.

Túrótorta - zserbós (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hédi
Tort
Tort

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Mennyei tejszínes csokoládétorta
Mennyei tejszínes csokoládétorta

Törjük össze a csokoládét, tegyük egy nagy tálba, és gőz fölött olvasszuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről. Adjuk hozzá a vajat, és keverjük addig, amíg el nem olvad és sima nem le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: család
Piskóta alap
Piskóta alap

Szeretem, mert egy nagy tálban elkészíthető. Először a tortaformát készítem elő. Az aljára sütőpapírt „szabok”, az oldalát vajazom, liszttel hintem. A tojások fehérjéjét egy nagyo...

Elkészítési idő: óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sakktorta
Sakktorta

A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem. A sütőporos lisztet lazán hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk