Tészta: 50dkg liszt, 15dkg zsír, 20dkg porcukor,1 tojás, 1cs. sütőpor,tejföllel összegyúrni, lágy tésztát kapunk, 4 részre osztjuk, 1 lapot tepsibe teszünk és megkenjük lekvárral, még 1 lappal befedjük és így sütjük meg, a másikat is így
Krém: 1 vanília pudingot megfőzünk 4 dl tejben, 20 dkg rama, 20 dkg porcukrot, 1cs. vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héja és leve, a kihűlt pudinggal összekeverjük és ezzel töltjük.
Jobb, ha külön sütjük a lapokat és csak a középső lapra kerül lekvár, és kétszer töltjük krémmel.
A lisztet a rámával elmorzsolni, bele a sajtot, tojást, sót és a kelesztett élesztőt, jól összedolgozni és pihentetni 30 percig. 6 cipóba osztani, mindegyik cipót kör alakúra nyújt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA csokit a margarinnal gőz fölött összeolvasztom, majd leveszem hűlni. A cukrot a 2 tojással robotgéppel habosra verem. A kissé lehült csokis vajat hozzáöntöm. A lisztet összeszitá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémlikőröket gyakran használjuk desszertekhez, és nem véletlen: az édes ízekkel az alkohol aromája csodálatos harmóniában van. A klasszikus képviselőfánknak például fantasztikus...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes