2x3 tojásból kerek kakaós piskótát, 1 tepsiben sült 6 tojásos fehér piskótát, amit felcsíkoztam, 1. krém: 3 dl tej, 1 cs. vaníliás puding sűrűre, mikor levettem 5 dkg fehércsokit olvasztottam bele, kihűtöttem, 15 dkg porcukor és 15 dkg ráma keverékével egybe, 2. krém: 3 egész tojás, 3 evőkanál, kakaó, 20 dkg porcukor, 5 dkg étcsoki gőz fölött, nem kell állandóan kavarni, amikor jó sűrű, nehezen folyik le a habverőről, levesszük, rumaromát teszek bele, kihűtöm, majd 25 dkg rámával habosra kavarom, kicsit hűtőbe teszem, a fehér piskóta csíkokat megkenni csoki krémmel és egymásköré tekerem, a kakaósat fehér krémmel kenem meg, rá a feltekert piskóta, fehér krém, kakaós lap, tetejére, oldalára vékony krém réteg, erre 1 torta bevonó, amit lecsurgatok az oldalán, maradék krémmel díszítem.
Magház kiszúróval, vagy éles késsel távolítsuk el az almák magházát. Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét (közben 1-2 ek tejet is keverhetünk hozzá), majd forgassuk össze a morzsáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is vegyünk elő egy közepes méretű kapcsos tortaformát és vajazzuk, majd lisztezzük ki. A sütőt állítsuk be 170°C-ra. Tészta készítése: A tojássárgákat a por...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1- Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. 2. Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a jog...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz 5 tojásból hagyományos módon vizes piskótát sütünk tortaformában. A tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a meleg vizet, lisztet, vaníliás cukorot, sütőport....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű