2 dl tejben, 2 dkg élesztőt, pici cukorral felfuttatunk, 60 dkg liszt, 1 teás kanál só, 2 evőkanál cukor, 40 g. olaj, 1 tojás, 100 g. joghurt( én 1 kis dobozosat tettem bele), bedagasztani, duplájára keleszteni, 10 egyenlő részre osztani, megformázni, tepsibe rakni, ismét keleszteni, majd felvert tojással lekenni, szezámmaggal megszórni, teszek a sütő aljára egy edénybe vizet gőzölni, így sütöm 18-20 percet,
A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEhhez az ételhez a már megunt húsvéti sonka és tojás maradékait használjuk fel. Langyosan, egy kis tormával, mustárral kínálva reggelire és vacsorára is ideális. A sonkát megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPár napja sütöttem egy kenyeret, a dobozból elfogyott az öregtésztám. Nem is bántam, mert már jó tíznapos volt. A doboz széléről összekapargattam a rátapadt tésztát, hogy könnyebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű