Tészta:
50 dkg liszt
16 dkg porcukor
6 dkg zsír
4 evőkanál méz
3 evőkanál tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
Krém:
5 evőkanál liszt
5 dl tej
5 evőkanál cukor
2 cs. vaníliáscukor
2 tojássárgája
25 dkg ráma
10 dkg porcukor
1 tábla torta bevonó
kevés rum vagy rumaroma a lapok locsolásához
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán 4 lapot sütünk (világosra kell sütni)
Krém: 2 tojássárgáját, 5 evőkanál liszttel és fokozatosan hozzá adott tejjel elhabarjuk, és a vaníliát is beletesszük, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd teljesen kihűtjük,
a 25 dkg rámát a 10 dkg porcukorral kikavarjuk és hozzá adjuk a krémet.
Össze állítás: az alsó lapot rummal vagy rumaromával meglocsoljuk erre tesszük a krém felét, lap, locsoljuk és erre lekvárt kenünk, ismét lap locsolva erre a krém maradéka, végül lap ezt nem locsolom, erre jön a torta bevonó. Pár óra puhulás után szeletelhető.
1. A szalagárét a tejben feloldjuk. 2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk. Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük, majd kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLágy kovászt készítek. 2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1,5 dkg cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt., majd hozzákeverek 20 dkg lisztet. A kovászt 20-25 percig kelesztem. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük (akár egy éjszakát is). A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű