1 kg liszt, 10 dkg reszelt sajt, só(kóstoljuk a tésztát), 5.5 dl tej, 5dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 10 dkg olvasztott ráma,
tetejére: 1 tojás, sajt, az anyagokat jól kidagasztjuk, 1 órát pihentetjük, majd 10 gombócot formázunk belőle, a gombócokat egyenként oválisra nyújtjuk, feltekerjük, a végét összecsípjük, tepsiben még 45 percet keleszteni, felvert tojással megkenni, sajtot rá, gőzös sütőben sütni.
A kockázott bacont és a kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk és leszűrjük. A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük. A többit a gépre bízzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. . A kész tésztát 8 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elkeverjük a langyos cukros vízben , majd hozzáöntjük az átszitált sós liszthez . Összekeverjük az egészet mint a nokedli tésztát. A tál oldalát olajjal belülről körbe...
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: Könnyű