5 dkg élesztőt, 2 dl tejben felfuttatni, csipet cukorral, 80 dkg lisztet, 1 dl olajat, a felfuttatott élesztőt, 3 dl tejet jól kidolgozunk. Nem kell keleszteni.
Töltelék: 25 dkg ráma, 1 evőkanál só, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, A tésztát 4 részre osztjuk, külön kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, feltekerjük, vagdaljuk, tetejét felvert tojással megkenjük, sajtot rá, napraforgómagot.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk egybe, majd osszuk négy részre a nyers tésztát. Készítsük el a sajtkrémet a hozzávalókból, keverjük ki alaposan. Vegyük magunk el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és néhány perc alatt felfuttatjuk. A tökmagot sütőben vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, a felét durvára daráljuk. Közben a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk. A kolbászt nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. A sajtból hagyjunk valamennyit a tetejét megszórni. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű