30 dkg liszt
12 dkg zsír
12 dkg cukor
1 sütőpor
pici só
1 tojássárgája
tejföl amennyit felvesz
Töltelék : 6 db nagyobb alma
fahéj
kristálycukor ízlés szerint
1 vaníliáscukor
étolaj
A hozzávalókból nyújtaható tészták készítek. Hűtőbe rakom amíg elkészítem az alma tölteléket.
A reszelt almát pici étolajon dinsztelem.
Hozzáadom a fahéjat és kihűtöm.
Amíg hűl addig kinyújtom a tésztát : 2 egyforma lapot.
Sütőpapíros tepsibe rakom az egyiket, megszúrkálom és ráöntöm a kihűlt almát amibe kristálycukrot raktam ízlés szerint.
Rárakom a másik lapot,megszúrkálom és 180 fokos előmelegített sütőben szép barnára sütöm.
Csak kihűlés után szelhető.
Isteni finom.
A dinsztelt almába azért nem rakom bele dinszteléskor a cukrot mert sok levet enged.
Mielőtt rákenem a tésztára akkor rakom bele mert így nem ázik el a tészta.
Hámozzuk meg az avokádót, és turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalói is, addig turmixszoljuk, míg puding állagú nem lesz. Kanalazzuk poharakba és rakjuk be a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a vanília cukrot. Majd öntsük hozzá a tejet és jól keverjük ismét össze. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük sűrűvé.Ha elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a reszelt citrom héját és frissen facsart levét és összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes