25 dkg BL55 liszt
10 dkg tk.liszt
2 dl tej
2 ek. joghurt
2,5 dkg olvasztott vaj
2 dkg élesztő
1 tk. só
1 tk. cukor
Az élesztőt felfuttatom a cukorral és pici tejjel.
A liszteket összekeverem,sózom majd a hozzávalókkal összeállítom a tésztát.
Kelesztem majd 8 egyenlő súlyú gömböket formázok.
Hagyom így 10 percig letakarva,
Ezután egyenként kiflivé formálom, sütőpapíros tepsibe rakom.
Ha mindegyiket megformáztam akkor bekapcsolom a sütőt.
200 fokra melegítem.
Lekenem tejjel a kifliket majd sütöm 10 percig 200 fokon majd 190 fokon míg szép piros nem lesz.
Amikor kiszedem rögtön vízzel lespriccelem.
Kiszedem rácsra és hagyom kihűlni.
Isteni finom.
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. H...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesA krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, mint a krumplipüréhez és hagyjuk teljesen kihűlni (ha nem hűl ki teljesen, akkor ragacsos lesz a tészta) Ha kihűlt, összedo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgy tálba szitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a vizet, cukrot a tejet és végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű hozzávalókat robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk - kb. 15 perc. Kézzel is dagaszthatjuk, ilyenkor az élesztőt k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű