1 csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
8-10 szelet bacon
1 teáskanál vaj
olaj
só, bor
A húst több szeletre osztjuk és kiklopfoljuk. Átkenjük fűszerekkel, majd a gombát leszűrjük és elosztjuk a hússzeletek közepén. Szorosan feltekerjük mindegyiket, majd egy kevés vajat kenünk a külsejükre és betekerjük a baconnel. Ha szükséges hústűvel rögzítjük, hogy sütés közben ne menjenek szét. Forró olajban kisütjük és kínálhatjuk is.
Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell A csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, m...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A páchoz a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, a gyömbért kisebb darabokra vágjuk, és mindkettőt fokhagymanyomón átpréseljük. Ez a mód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykahús-darabkákat alaposan megtisztítom minden hártyától és íntól, majd egyforma kockákra vágom. Az apró kockákra vágott vöröshagymát felforrósított olajon megüvegesítem, bel...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű