60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 3 kávéskanál só, 5 dkg élesztő ( hozzá 1 dl tej + kevés cukor )
A tetejére : 1 tojássárgája, reszelt sajt
Az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek.
Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranyságára.
Kb. 40 db lesz belőle.
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tés...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KözepesA késes robotgép táljába mértem a lisztet, a sót, az élesztőt és a zsírt. Összekevertettem. Kézzel egyszerűen csak el kell morzsolni. Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, amivel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLépés 1 Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. Lépés 2 Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejjel csippetnyi cukorral vagy liszttel felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk és a juhtúróval jól elvegyítjük. Lehet egy pici sütőport is beleten...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű