1 nagy fej káposzta
Már biztosan találkozott túlságosan nagy káposztafejjel, és elég nehezen ment az egyes káposztalevelek lefejtése, vagy éppen nehezen fért bele az edénybe, és feleslegesen sok időt töltött el a káposztalevelek elkészítésével…
A káposztalevelek leválasztásának egy sokkal egyszerűbb módját mutatjuk be:
A káposzta (1,5 – 2 kg) felületéről leszedjük a csúnya, sérült leveleket és kidobjuk. A káposztát alaposan megmossuk, torzsáját pedig egy éles késsel kivágjuk. A mikrohullámú sütőt 800 – 900 W fokozatra állítjuk, beletesszük a káposztát és bekapcsoljuk (10-12 percre). Ezalatt a káposzta szépen megpuhul. Miután letelt a 10-12 perc és megpuhult a káposzta, kivesszük a mikrohullámú sütőből és hideg vízzel megmossuk. Ezután a levelek már egyszerűen eltávolíthatóak.
Az élesztőt 1,5 dl meleg vízben egy pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk, majd a felfuttatott élesztővel és a maradék vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát apróra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott füstölt húst, a karikákra vágott kolbászt, a kétféle hagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma opálossá n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyàt meghàmozzuk, felkockàzzuk és sós vìzben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük mintha burgonyapürét készìtenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymàt , a fűszereke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűporcukor, erdei gyümölcs (fagyasztott is jó). Elkészíts: Egy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű