4 szelet sertéstarja (150-180 g/ szelet)
só
2 ek mustár
frissen őrölt fekete bors
4 nagy szelet főtt sonka
4 nagy szelet félkemény sajt
3 ek liszt
1 tk pirospaprika
3-4 ek olaj
A húst kissé kiverjük, megsózzuk, és a mustárba kevert borssal mindkét oldalukon megkenjük.
A hússzeletek egyik oldalára ráfektetünk egy sonka és egy sajtszeletet, a másik oldalát ráhajtjuk, és fogvájóval néhány helyen összetűzzük.
A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát, ebben megforgatjuk a töltött húsokat.
Kiolajozunk egy tepsit, és belefektetjük őket.
Forró, előmelegített sütőben (190 °C) kb 20-25 perc alatt egyszer-kétszer megfordítva pirosra sütjük.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: hőlégkeveréses
- Hagymát apróra vágjuk,kevés olajon pirítjuk. Hozzászelünk zöld paprikát és bacont. kb 30 dkg darált húst keverünk még hozzá és fehéredésig sütjük. Fűszerek : fokhagymapor,sült hú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon világosra pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés vizet öntünk rá. 2. Beletesszük az összevágott húst, megsózzuk, köménymagot szór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst előző nap előkészítem. A tarját egy vágódeszkára fektetem. 5-6 gerezd fokhagymával és a szalonnával körbespékelem a húst. Körben megszórom a fűszerkeverékkel, alaposan beled...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű