menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros muffin dióval


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csésze liszt
fél csésze kristálycukor
3 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
3/4 csésze tej
1/3 csésze olaj
1 tojás
lekvár (bármilyen ízű)
dió félbe vágva vagy nagyobb darabokban
Ugyanazt a csészét használjuk mérőedénynek.

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra, a muffinformákat kibélelem muffinpapírokkal. A lisztet elkeverjük a cukorral, sütőporral és a sóval. A tejet simára elkeverjük a tojással és az olajjal, majd ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket. Csomómentesre kikeverem az egészet, majd a masszából evőkanál segítségével, egyenként teszek a muffin sütőformákba. A papírok háromnegyed részéig érjen a massza. Utána egy kávéskanállal teszek a közepébe a lekvárból, vagy kocka lekvárból vágott kisebb kockát nyomok bele és egy diónak a felét is a lekvárba finoman, azaz a massza közepébe. Tűzpróbáig sütjük.

Lekváros muffin dióval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fánk csíkok
Fánk csíkok

Egy kis fazékban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, míg a vaj fel nem olvad és a cukor fel nem oldódik. Ha a vaj felolvadt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
 Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd habbá a robotgéppel. Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt mérd össze egy tálba, és keverd ők...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Karamellás almatorta
Karamellás almatorta

A tortaformát vajazzuk ki, majd vegyünk elõ egy kisebb serpenyõt. A cukrot és a kukoricaszirupot kezdjük el közepes lángon melegíteni, amíg a cukor el nem olvad, vagy sötétebb szí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta-hagyományos módon
Piskóta-hagyományos módon

A tojásokat ketté választjuk, a sárgájákat egy kisebb tálba tesszük és hozzá szórjuk a cukor 3/4-ét. A fehérjéket elkezdjük konyhai robotgéppel kemény habbá verni, amikor már habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk