Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3-4 dl langyos tej, 3 ek. porcukor, 1 mk. só, 2 ek olaj.Töltelék: 5 dkg olvasztott vaj, 8-8 ek. darált mák és porcukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk...Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütöben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc.
A répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgával és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, majd szitáld a répás ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk. 6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat. 6 tojásfehérjét felverjük. A tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a tojást. Kicsit olvasztott nutellát teszünk bele. Maj hozzáadjuk a rozspelyhet is. Végül a liszt kerül bele, melyet előtte a sóval...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű