25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 ek cukor
fél dl rum/ 1 ek rumaroma/ fél dl kávé
krémhez:
3 cs főzős karamell ízű pudingpor
1 l tej
0,5 l Hulala ( vagy cukrász tejszín )
4 db nagy “Sport Szelet” csokoládé
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk,
Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. Én gőz fölött olvasztottam. Próbáltam mikróban , de ott nagyon hamar karamellizálódik. Szerintem biztonságosabb gőz fölött Ez kerül a tetejére.
Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk az áttört túrót, a pudingport, a tejfölt, a cukrokat, a lisztet, a tejet, az olajat, valamint a citrom héját és levét. Az egésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A hozzávalókat összekeverjük, majd gombócot gyúrunk, és egy sütőedénybe beletesszük. (Kb. 12 gombóc lesz.) Az öntethez a hozzávalókat simára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű