Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez
A kakaós laphoz
300 g liszt
160 g cukor
80 g vaj
15 g kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl
A világos laphoz
150 g liszt
80 g cukor
40 g vaj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez
750 g túró
100 g vaj
cukor ízlés szerint
2 tojás
reszelt citromhéj
sárgabaracklekvár
A tetejére
200 g fehér vagy étcsoki
2 evőkanál olaj
A töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük.
A világos és a kakaós laphoz a hozzávalókat külön tálba mérjük. A tejföllel mindkettőből rugalmas, nyújtható tésztát gyúrunk.
A kakaós tésztát kettévesszük, ebből két lap kell.
Kinyújtjuk a világos tésztát és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
Erre jön az egyik kakaós lap, majd a túró és végül befedjük a második kakaós lappal.
200 fokra melegített sütőben sütjük.
Ha kihűlt, tetszőleges színű, gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
A tojások sárgáját kézi mixer segítségével kihabosítjuk a nyírfacukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. Adagonként elvegyítjük az átszitált és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban gyúrjuk össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojásokat. Kis adagonként adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd a legvégén a magvakat. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd a hozzávalókat, a tortadara kivételével, jól keverjük össze. Ha ezzel elkészültünk, akkor mehet hozzá a dara is. Azért fontos, hogy utoljára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű