- 1 csomag üvegtészta (hipermarketekben, delikátokban, ázsiai boltokban kapható)
- fél fej jégsaláta
- 1 csokor piros retek
- 1 db alma
- 2 dl kefir
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívabogyó ízlés szerint fekete vagy zöld (el is hagyható)
- só ízlés szerint
Az üvegtésztát darabokra törjük és forró vízbe tesszük. Megvárjuk amíg megpuhul, majd leszűrjük. A megmosott retket és almát kockákra vágjuk, a salátát apróra tépkedjük. A kefirt összekeverjük a zúzott fokhagymával és egy csipet sóval. A tésztát beletesszük egy tálba, hozzáadjuk az almát, retket, salátát, olívabogyót és ráöntjük az öntetet. Alaposan összekeverjük és már tálalhatjuk is,
Elkészítés: A zöldségeket feldaraboljuk ízlésünk szerint. A snidlinget vagy újhagymát apróra vágjuk. A tojásokat megfőzzük. A zöldségeket összekeverjük. A joghurtot elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízb...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajjal átkeverve hűlni hagyjuk; ez utóbbi megakadályozza az összetapadást. Mártást készítünk egy nagyobb tálban a majonézből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almákat megmosom, négy részre vágom, a magházát eltávolítom, és apró kockákra vágom. A zellert is megtisztítom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, és egy nagyobb tálban összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű