menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




A palacsintához:

30 dkg liszt
6 dl tej
5 tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só

A gesztenyekrémhez:

25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone (zsírszegény)
1 tk rumaroma
ízlés szerint porcukor

A csoki ganache-hoz:

50 g étcsoki
50 ml habtejszín

Elkészítés:




A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjét habbá verjük, félretesszük.
A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a csipet sóval elkevert lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot szilikonos lapáttal.
Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg, majd átcsúsztatjuk a tortatálra.
A palacsintákat megkenjük vékonyan a gesztenyekrémmel, így folytatjuk, míg el nem fogy a krém és a palacsintatészta. A tetejére fordítva tegyük az utolsó palit: azaz a megsült fele legyen felfelé.
A mázhoz az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük a tejszínnel. A palacsintatorony tetején elkenjük, és már fogyaszthatjuk is, habár néhány óra hűtés után még finomabb.:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bounty kockák recept
Bounty kockák recept

A tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc). Fó...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fenyőrügyes
Fenyőrügyes

szirup: Én úgy szoktam elrakni hogy egy sor cukor egy sor rügy. Ezt addig ismételni amíg az üveg megtelik. Naptól mentes helyre állítom és kb novemberre sziruppá válik. Ekkor szűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hermelin - pácolt camembert
Hermelin - pácolt camembert

Vegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini v.karfiolsajt
Cukkini v.karfiolsajt

1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk