25 dkg csirkemáj
20 dkg rizs
10 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
10 dkg kukorica (konzerv vagy fagyasztott)
2 zöldpaprika
3 ek napraforgóolaj (nálam olívaolaj)
2 tyúkhúsleveskocka vagy alaplé
5 dkg trappista sajt reszelve
1 mk őrölt fehér bors
1 ágacska friss kakukkfű (elmaradhat)
só
elkészítés:
1. A rizst szitába tesszük, és addig mossuk, amíg az alatta lévő víz már átlátszóan tiszta, majd jó negyedóráig áztatjuk.
2. Közben a májat annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi, és pár pillanatig főzzük, illetve amíg kifehéredik.
3. Szűrőkanállal kivesszük a főzővízből, lecsöpögtetjük, és borsónyi kockákra vágjuk. (A máj főzővizéről leszedjük a habot, és félretesszük.)
4. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és felkockázzuk.
5. Az áztatott rizst alaposan lecsepegtetjük, egy lábosban a felhevített olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a főzővízzel, és annyi vizet vagy alaplevet engedünk még hozzá, ami a rizs térfogatának másfél- vagy akár kétszerese.
6. Ha nem alaplevet használunk, akkor beletesszük a leveskockákat, majd a felaprított májat és a zöldségeket, és ízlés szerint sózzuk.
7. Felforraljuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a megmosott kakukkfű ágacska lecsipkedett leveleit, majd egészen kis lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg a levét teljesen elfövi.
8. A kész ételt villával óvatosan átkeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és tálaljuk.
Júlia friss salátát javasol hozzá. Nálam ez elmaradt, mert egyrészt nem szeretem, másrészt egyáltalán nem hiányzott mellőle, meglehetősen laktató volt így is.
Viszont van az eredeti Amerikai recept amikor a kövér négernénik sütik a csirkét na annak. megtudom mondani a fűszereit: Cayenne bors (alias chili) Füstölt piros paprika-- ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirítsuk le olajon a finomra vágott hagymát, s ha már aranylik, dobjuk rá a felkockázott paprikát és paradicsomot - e kettő egyébként akár ki is hagyhatjuk. Húzzuk le a tűzről a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint. Nagyobb tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darálthúshoz adom a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszerköményt, az aprított petrezselyemzöldet, sót és borsot, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű