Citromszörp recept
Hozzávalók 25 dl-hez:
2 l víz
2 kg cukor
2 citrom
2 nagy marék citromfű
5 dkg citromsav
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, főzés:10 perc
Elkészítés:
A citromfüvet mosd meg alaposan, és tedd egy nagy edénybe. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a cukrot. A citromot mosd meg, dörzsöld meg kicsit, és karikázd fel. Szórd hozzá a citromsavat, és az egész elegyet kezdd melegíteni. Forrástól számítva tíz percig főzd, és többször kevergesd meg.
Közben sterilizáld az üvegeket. A kupakokkal együtt mosd el mosószeres meleg vízben, majd öblítsd és csepegtesd le. Állítsd egy tepsibe, és tedd 130-150 fokra előmelegített sütőbe körülbelül tíz percre. Ha az üvegek megszáradnak, kikapcsolhatod a sütőt. Szedd a szörpöt a forró üvegekbe, jól zárd le. Állítsd fejtetőre, majd mehetnek plédek közé a száraz dunsztba. Várd meg, amíg kihűlnek, és viszonylag hűvös helyen tárold őke
A friss, karakteres citromszörpnél kellemesebb italt nyáron nehéz találni. Hígíthatod simán vízzel, szódával, készíthetsz belőle limonádét, ízesítheted vele a teát, de akár még sütéshez is jól jöhet, és koktélokat is ízesíthetsz vele. Ráadásul tökéletes gasztroajándék. Elég néhány korty belőle ahhoz, hogy rászokj.
Csipkebogyólikőr1 kilogramm csipkebogyót vagdalj össze apróra, és önts rá 1,5 liter pálinkát. Legjobb az alma, mert ennek nincs szaga. Keverj hozzá körülbelül 20 dekagramm cukrot -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagy mangó felét meghámozzuk (azért írom, hogy nagy, mert valahol kicsiket árulnak...), összedaraboljuk (inkább lenyestem...). Az almának csak a magházát szedjük ki, a héja mara...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1 A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos kev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűCitromfű, menta és vanília kombinációja: egy nagy szár citromfüvet vágjunk apróra, adjunk hozzá egy negyed csésze durvára vágott friss mentát, és egy nagy kanál vanília kivonatot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű