Alapanyagok:
(egy kb. 12 szeletes tortához)
2 nagy narancs
6 tojás
150 gramm méz
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
30 gramm keserű kakaópor
200 gramm darált mandula
A narancsokat egy lábosba teszem, és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Felforralom, és fedő alatt egészen puhára főzöm. Ez olyan másfél-két óra alatt van meg. Ekkor félbevágom őket, és hagyom kihűlni.
A szárakat és, ha akadnak, a magokat eltávolítom, majd aprítógépbe teszem, és pépesre darálom a puha narancsokat. Hozzáadom a tojásokat, alaposan elkeverem, majd következik a cukor, a kakaópor, a mandula és a sütőpor. Mindegyik hozzáadott alapanyag után kicsit dolgoztatom az aprítót. Egy 18-20 centiméteres tortaformát kibélelek sütőpapírral, vagy nagyon alaposan kivajazom és kilisztezem.
Beleöntöm a masszát, és a tortát 180 fokosra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütöm. Hagyom teljesen kihűlni, mielőtt szeletelem: nagyon lágy állagú torta ez, csak kihűlve szelhető szépen. Kandírozott narancsszeletekkel raktam ki, ez természetesen elhagyható, vagy helyettesíthető friss gyümölccsel – Claudia Roden bogyósokat ajánl hozzá. Ha születésnapi tortának szánják, vonják be csokoládéval, egyáltalán nem fog ártani neki.
http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20160226-narancsos-etelek-lencsefozelek-salata-csirke-es-torta.html
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, kókusztejet, majd a többi hozzávalót is. 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a tojássárgához hozzáadjuk a kristálycukrot és fehérre keverjük. Ezután a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, valamint a kakaóport hozzá adjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásokat ketté vettem és a fehérjét jó keményre felvertem 8 evőkanál cukorral,,,egyenként hozzá adtam a tojássárgákat és azzal is jól felvertem majd 8 púpos evőkanál liszttel óv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét 4 evőkanál porcukorral habosra keverjük. A tejszínt 1 evőkanál porcukorral és a habfixálóval felverjük és belekeverjük a mascarponéba. Az étcsokoládét sajtreszelőn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű