menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Végy 0,5 kg gyalult édes káposztát (nekem fehér és piros káposztám volt egyben legyalulva)

Elkészítés:


Tedd a káposztát egy fazékba, és önts rá 5 dl paradicsomsűrítményt

Öntsd fel még kb. 2 dl vízzel

A következő fűszereket tedd a lébe: só, őrölt bors, 1 db babérlevél, stevia vagy xukor (az édes-sós hatásért), …, én tettem bele csipetnyi chili paprikát is, mert szeretem a paradicsom és a chili ízét együtt (elhagyható!)

Főzd addig, amíg a káposzta meg nem puhul

Végül a tetejét locsold meg valamilyen olajjal, vagy pl. egy kevés libazsírral

Rántás nélkül is tökéletes az étel, de ha feltétlenül rántani akarod, akkor napraforgóbél lisztből a hagyományos módon kiváló rántás készíthető!

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleovital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalonnás zöldbabfőzelék
Szalonnás zöldbabfőzelék

A zöldbabot öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi, enyhén sózzuk meg és főzzük puhára. A felkockázott szalonnát, süssük a zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, s...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

Elkészítés A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. A bu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Klasszikus tökfőzelék
Klasszikus tökfőzelék

A klasszikus tökfőzelék egy pénztárcabarát recept és piszok egyszerű az elkészítése is. Olajat hevítünk egy lábasban, és az aprított hagymát beleszórjuk, pár percig pirítjuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk