menu

Családireceptkönyv.hu

ALMA KRÉMLEVES


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 5-6 közepes db alma
 1 l víz
 2 dl tejszín
 fél tasak vaníliás pudingpor
 4 ek cukor, 1 vaníliás cukor
 1 db fahéjrúd, 4-5 szem szegfűszeg
 a díszítéshez tejszínhab & vanília-rumízű fűszerkészítmény

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turmixoljuk az almákat. A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejszínnel . Kb. 10 perc forrás után hozzáadjuk a habarást.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal díszítjük a levest.


ALMA KRÉMLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Skót krémes
Skót krémes

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
csokis piskóta
csokis piskóta

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reszelt burgony vegetáriánusoknak
Reszelt burgony vegetáriánusoknak

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes eperkrémleves
Tejszínes eperkrémleves

Az epret megtisztítjuk, jól megmossuk, majd az összes hozzávalóval együtt habosra turmixoljuk. Lehűtve, eperdarabokkal és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk