20 dkg liszt, 2,5 dl tej, egy evőkanál cukor, 5 dkg olvasztott vaj/margarin, késhegynyi só, 1 tojás, 1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna/sütőpor
A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát keverünk és teflon serpenyőben megsütjük.
Ebből a mennyiségből 10 db lesz.
Fogyaszthatjuk juharsziruppal, nutellával, vagy házi sárgabarack lekvárral.
A túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzá adjuk az olvasztott mézet,majd a sütőporral elkevert lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik csomag réteslapot szétszedem és egy közepes nagyságú, mélyebb tepsit, vagy jénai tálat kibélelek vele úgy, hogy a tésztalapok közeit kevés olvasztott vajjal meglocsolom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kalácsot felszeleteljük/ a kifli felkarikázzuk. A tejet egy lábosban feltesszük forrni, addig a 3 tojás sárgáját a 3 ek. cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, és a forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű