A tésztához:
4 tojás sárgája, 30 dkg cukor, 14 ek. víz, 18 dkg liszt, 10 dkg mogyoró v. dió, fél sütőpor és a 4 tojás keményre vert habja
A krémhez:
12 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 12 dkg darált mogyoró v. dió, kicsi tej, rum v. rumaroma
szép egyforma fél dióbelek
A krém dúsításához 1 vanília- v. tejszínízű pudingpor, 2-3 dl tej, pici cukor
4 tojás sárgáját 30 dkg cukorral jól kikeverünk, majd kanalanként keverünk hozzá 14 evőkanál vizet, 18 dkg lisztet és 10 dkg mogyorót vagy diót, ½ sütőport, végül a 4 tojás keményre vert habját. Mindezt zsírozott, lisztezett (v. sütőpapírral bélelt) tortaformában megsütjük. Kihűlés után 3 lapra vágjuk fel.
Krém: 12 dkg vajat habosra keverünk 12 dkg porcukorral, hozzáadunk 12 dkg darált diót, melyet előzőleg tejjel leforráztunk. A töltelékbe kevés rum is jó. Szép egyforma fél dióbéllel díszítjük.
Ez az eredeti recept, de érdemes dúsítani főzött krémmel, amelyet vanília pudingból készítünk. (így nem lesz olyan vajas a krém)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojások sárgáját egyenként belekeverjük, majd a lisztet is, végül a megolvasztott de nem meleg vajat is hoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, vízzel habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a keményre felvert tojás fehérjét. A krém készítése: A pudingporokat a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral és a szódabikarbónával összevegyített lisztet, végül pedig a barackbefőtt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTészta: Verjük fel a fehérjéket! Adjuk hozzá egyesével a tojássárgákat és a cukrot! Keverjük hozzá a diót és a lisztet is! Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe! Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű