2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 2 dl kristálycukor, 2 dl porcukor, 4 dl rétesliszt, 4 dl darált dió
2 mokkáskanás szódabikarbóna
Margarin a tepsi kikenéséhez, gyümölcs (pl. meggy) a tetejére – de szerintem bármilyen jó rá
A hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit). Megszórjuk a tetejét gyümölccsel.
Ha nem elég lágy a tészta, egy pici vizet lehet hozzákeverni. Fél óráig 175 fokos, előmelegített sütőben kell sütni. Ha megsült, a tetejére olvasztott forró csokit lehet csurgatni, de elég csak porcukorral is megszórni.
A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze. A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze. A tojásos keverékhez adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat robotgéppel összeállítottam majd 35-40 percet meleg helyen kelesztettem, kinyújtottam, megkentem a kakaós töltelékkel és feltekertem... Kb.2 centis karikákra vágt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyát magozd ki, öntsd fel forró vízzel, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a darált diót, a kókuszreszeléket és a kókuszlisztet, keverd el alaposan....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyárinál finomabb, szebb - és sokkal küzdelmesebb. Az öntudatos karácsonyfadíszítő egy percet sem habozik, ha döntenie kell, hogy boltban kapható, vagy saját készítésű hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes