menu

Családireceptkönyv.hu

DIÓS MINIKALÁCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 13 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 2 tojássárgája, 2 dkg friss élesztő, 1,5 dl tej, 1 narancs reszelt héja, csipet só; a töltelékhez: 2 tojásfehérje, 20 dkg őrölt dió, 15 dkg cukor, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál rum (vagy rumaroma), a tetejét lekenni: 1 tojás

Elkészítés:


A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, ráöntünk 1 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót meg a reszelt narancshéjat. A vajat megolvasztjuk, hagyjuk visszahűlni. A tésztát összedolgozzuk, beledolgozzuk a vajat is, és szükség szerint a maradék tejet.
Letakarva 1 órát kelesztjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, belekavarjuk a dióval elvegyített kakaót és a rumot.
A tésztát két részre osztjuk, 32x26cm méretű téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a diós tölteléket, felcsavarjuk, és 4cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, letakarva 40 percet kelesztjük, majd tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Kihűlés után a kalácsok végeit porcukorba forgathatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


16 sütemény lesz belőle.

DIÓS MINIKALÁCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babka
Babka

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, szárított élesztőt. Hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, a két tojást és a tejet. Kidolgozzuk a tésztát. Először kézzel, majd a robot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KAKAÓS CSIGA FÉSZEK
KAKAÓS CSIGA FÉSZEK

élesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. kinyújtani megkenni ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Perfekt foszlós kalács
Perfekt foszlós kalács

szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fahéjas szerelemkalács
Fahéjas szerelemkalács

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, amit betakarjuk kevéske li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk