1 kígyóuborka, 2 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg fetasajt (v. krémfehérsajt), 1 pohár natúr joghurt, 2 ek. olívaolaj, só, bors, oregánó, petrezselyemzöld
A Feta sajtot egy nagyobbacska tálban, villa segítségével összetörjük, összenyomkodjuk és közben fokozatosan hozzákavarjuk a joghurtot valamint az olívaolajat, borsozzuk, oregánóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastól hosszában legyaluljuk (a magvas részét hagyjuk ki). Aprított petrezselyemzölddel dúsítjuk.
Jól lehűtve fogyasztjuk.
Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket: a cukkinit fél cm vastagságúra, (én héjastól tettem bele), a paprikát, paradicsomot, hagymát, vékonyra vágva. A tepsit kiolajazz...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűKeverd össze az olívaolajat és a citromlevet, majd adj hozzá 1-1 kiskanál sót és borsot. Keverd bele a bulgurt, és hagyd állni, amíg összevágod a zöldségeket. Aprítsd fel a petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés vízzel öntetet keverünk az olajból, az ecetből, a kristálycukorból, a sóból, a borsból és az apró hagymakockából. A pontos arányokat ízlés szerint állítjuk be. Nálam így néz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű