50 dkg csirkemell
a fűszerkeverékhez: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, koriander, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, babérlevél, fahéj, fokhagyma
a salátához: kígyóuborka, paprika, paradicsom, újhagyma, salátakeverék
az öntethez: joghurt, fokhagyma, kapor, só, csipetnyi cukor, citromlé,
lilahagyma karikára vágva
krumpli
A húst apróbb kockákra vágom.
Gyros fűszerkeveréket készítek:
- Egy kávéskanállal szükséges az alábbi őrölt fűszerekből: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, koriander, majoranna, kakukkfű.
- Egy mokkáskanállal: bazsalikom, rozmaring, babérlevél, fahéj.
Ízlés szerint só és 4 gerezd fokhagyma összezúzva.
A fokhagyma kivételével a fűszereket alaposan összekeverjük és megszórjuk vele a húst, azt jól átforgatva. Lefedett edényben, legalább egy órát hagyjuk állni (de akár egész éjjelre is hűtőbe tehetjük). Utána rátesszük a zúzott fokhagymát, még egyszer alaposan összekeverjük, és kevés zsiradékon a húst szép pirosra sütjük.
Tetszés és ízlés szerinti friss zöldségeket (kígyó uborka héjastól, hónapos retek, ezt sem kell meghámozni, tv paprika, pritamin paprika, új hagyma, paradicsom) apró, vékony szeletekre (kockákra) vágtam. Ajánlom, tálalás előtt a sózást végezni, hogy ne puhuljanak meg a zöldségek, de ízt kapjanak.
Öntet:
kapros, fokhagymás öntetet készítettem hozzá: natúr joghurtba vagy kefirbe keverjük bele az ízesítőket.
Sült krumplival vagy pitában tálaljuk.
Mindenki ízlésének megfelelően locsolja meg vele a zöldségeket.
A krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, só...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük. 2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A spenótot, ha kell, megmossuk. Egy nagy lábasba tegyünk kb. 1 ek vajat és 2-3 ek olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a felaprított vö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű