A tésztához:
3 tojás sárgája, 12 dkg cukor, 3 ek. olaj, 1 ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé, 3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,4 ek, liszt.
Citromkrém:
1,5 dl citromlé
200 g cukor
3 tojás
160 g vaj
2 lapzselatin
Hab:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
A tészta hozzávalóiból 180 fokon, 20 perc alatt piskótát sütünk.
Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát.
A krémhez a lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
A citromlevet, a tojást és a cukrot keverjük simára, majd főzzük sűrűre.
Miután levettük a tűzről adjuk hozzá a vajat és a kicsavart lapzselatint és keverjük simára.
Majd a krémet hűtsük ki (én rövid időre a a fagyasztóba tettem), és kenjük a kihűlt tészta tetejére.
A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett verjük kemény habbá. Akkor van jól, ha elválik az edénytől.
Lapátoljuk a krém tetejére, és egy kanállal húzzunk csúcsokat.
Karamellizáló pisztollyal a hab csúcsait óvatosan karamellizáljuk.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ezután becsomagoljuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az öt darab tojást kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a fele mennyiségű cukorral és a kávéval. A fehérjéből egy csipet sóval és a cukor másik felével kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA körtét megmosom és héjastól, magházastól puhára főzöm, majd szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm a körtepéppel. Dermedéspróba után lapos formák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt. 2. Az egészet kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű