40 dkg fekete szeder (pár szemet tegyünk félre a díszítéshez)
csipet só, ízlés szerint cukor
vaníliáscukor, fahéj, citrom
fél tasak vaníliás pudingpor
egy pohár joghurt
A gyümölcsöt lábasba szórjuk, és felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a fűszereket. Kevés ideig főzzük, majd átturmixoljuk. A pudingport kevés vízzel csomómentesre kavarjuk, majd lassan a leveshez adjuk. Újraforralás után jöhet a joghurt (most erdei gyümölcsös volt), és a citromkarika.
Ha szükséges, utánízesítjük és lehűtjük. Tejszínhabbal, néhány gyümölccsel tálaljuk. Adhatunk hozzá erdei gyümölcs fagylaltot is.
Az epret pépesítjük, cukrozzuk, majd összekeverjük a tésztával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben elmondom a legegyszerűbb csontlé készítését. Veszel 1 maggi húsleves kockát, és 5 dl forró vízbe rakod. Kész! :) Ezután a fokhagymákat meghámozzuk, majd fokhagymanyom...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű