0,5 kg leveles tészta
1 db tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
1 evőkanál margarin
1 evőkanál liszt
kevés tej
só, őrölt bors
A leveles tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Minden második korong közepét egy kisebb formával kilyukasztom.
A sütőt 240 C fokra előmelegítem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és a felvert tojással megkenem a teli korongokat, mindegyikre helyezek egy lyukasat. Ezeknek a tetejét is lekenem tojással.
Légkeveréses sütőben kb. 9 perc alatt megsülnek.
Egy kisebb edényben kevés margarint olvasztok, hozzáadom a lisztet és a felvert tojás maradékát, valamint a tejet és felfőzöm. Sózom, borsozom, majd a tömlős sajtot és 2 marék reszelt sajtot keverek bele, ezután a tűzről lehúzom és hagyom hűlni.
Mindegyik megsült tészta közepére kanalazok egy jó adag sajtkrémet, majd reszelt sajtba mártom.
A lisztet eldörzsölöm a margarinnal bele morzsolom az élesztőt és a sót a reszelt sajt 2/3 részét összeállítom egy könnyű tésztát legyen. Hajtogatom 3 × 15 perces pihentetéssel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasszuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk.pogácsaszaggatóval
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ezután öntsük őket össze, keverjük, majd gyúrjuk át és pihentessük 5 percig a masszát. Bambuszrostliszttel szórt felületen k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk. cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval majd az é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű