menu

Családireceptkönyv.hu

KÓCOS SAJTOS LEVELES TÉSZTÁBÓL


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg leveles tészta
1 db tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
1 evőkanál margarin
1 evőkanál liszt
kevés tej
só, őrölt bors

Elkészítés:


A leveles tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Minden második korong közepét egy kisebb formával kilyukasztom.

A sütőt 240 C fokra előmelegítem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és a felvert tojással megkenem a teli korongokat, mindegyikre helyezek egy lyukasat. Ezeknek a tetejét is lekenem tojással.
Légkeveréses sütőben kb. 9 perc alatt megsülnek.

Egy kisebb edényben kevés margarint olvasztok, hozzáadom a lisztet és a felvert tojás maradékát, valamint a tejet és felfőzöm. Sózom, borsozom, majd a tömlős sajtot és 2 marék reszelt sajtot keverek bele, ezután a tűzről lehúzom és hagyom hűlni.
Mindegyik megsült tészta közepére kanalazok egy jó adag sajtkrémet, majd reszelt sajtba mártom.

KÓCOS SAJTOS LEVELES TÉSZTÁBÓL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A lisztet eldörzsölöm a margarinnal bele morzsolom az élesztőt és a sót a reszelt sajt 2/3 részét összeállítom egy könnyű tésztát legyen. Hajtogatom 3 × 15 perces pihentetéssel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos kagyló
Sajtos kagyló

Dagasszuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk.pogácsaszaggatóval

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo lángos
Paleo lángos

Külön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ezután öntsük őket össze, keverjük, majd gyúrjuk át és pihentessük 5 percig a masszát. Bambuszrostliszttel szórt felületen k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
SAJTOS PAPUCS
SAJTOS PAPUCS

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk. cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval majd az é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk