4 pár virsli
1 fej vöröshagyma
ecet, só, bors, pár csepp édesítő, víz (a hagyma pácolásához)
majonéz, mustár
1 pohár tejföl, 1 pohár joghurt
snidling
A virslit megfőzzük, felkarikázzuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, beletesszük egy edénybe és leöntjük a víz, ecet, édesítő, só, borsból készült páclével. Kb. 1 órát állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a mártást: 1 kk. mustárt kikeverünk majonézzel, majd a tejföllel és joghurttal.
Majd beletesszük a pácolt hagymát, és a pácléből 1 evőkanálnyit. Snidlinggel megszórjuk.
Legalább 1 órát hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok egy kisebb hagymát és hozzáadom ill. teszek bele kb. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel nincs ilyenkor sárga barack ez most saját tartósító mentes lekváromból készült... nem rontott rajta semmit... az íz teljesen benne van 1/2 l tejet és 3 evőkanál cukrot felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. A lisztet összekeverjük sóval, borssal és pirospaprikával. és úgy szórjuk meg vele a nyers burgonyát, hogy mindenütt érje...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes