1 nagyobb csirkemell (v. csirkecomb, v. sertéskaraj)
A mázhoz:
olívaolaj
mustár
ketchup
méz
csirkefűszer
borókabogyó
majoranna
Előkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kissé kiverjük, fél órára gyengén besózzuk.
Egy tálba 1 dl. olivaolajat öntünk. Ebbe keverünk kb. 1/3 rész mustárt, 1/3 rész ketchupot, és 1/3 rész mézet. Hozzáadjuk a csirkefűszert, majorannát és az apróra vágott borókabogyót. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A fél csirkemelleket (v. sertéskaraj szeleteket) megtörölgetjük, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsdarabokat, és mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. Ezután egyenként megkenjük a fűszeres mártással, úgy, hogy az egységes, viszonylag vastag bevonatot képezzen rajtuk. A bekent husikat ezután tűzálló edénybe tesszük, és a sütőben 25-30 percig, aranybarnára-ropogósra sütjük.
Tálalhatjuk burgonyapürével vagy burgonyakrokettel, de adhatunk mellé tejszínes kukoricaköretet vagy kukoricás rizst is.
A húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Mikor félig kész a hagyma, rátesszük a hússzeleteket, és megsütjük mindkét oldalát. Ha megsült a husi és a hagyma is, felöntjük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát a vörösborban, mikróban 2-3 percig előfőzzük. Összevágjuk az újhagyma fehér részeit és lereszeljük a fokhagymát. A pulykamellett kisebb kockákra vágjuk, besózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű