menu

Családireceptkönyv.hu

PALÓCLEVES


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 4 evőkanál olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 30 dkg marhahús
• 25 dkg krumpli
• 25 dkg zöldbab
• pirospaprika
• só, bors,
• babérlevél, őrölt kömény
• 2 evőkanál liszt (habaráshoz)
• 3 dl tejföl (habaráshoz)
• 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítem. Mikor a hús kicsit megfehéredett, felöntöm vízzel és fedő alatt majdnem puhára párolom. Mikor ez megvan, belerakom a megtisztított kockákra vágott krumplit és zöldbabot. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. A lisztből a tejföllel habarást készítek, és ezzel sűrítem be a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


A marhahús helyett készíthetjük csirke-, pulyka- vagy sertéshúsból is.

PALÓCLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tárkonyos raguleves krumpligombóccal
Tárkonyos raguleves krumpligombóccal

Elkészítés A hagymát apróra, a húst kockákra vágjuk. A zöldséget és a petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk. A hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, pirospaprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Őszi gombaleves - TCM
Avatar Ilka Kedvelnék
Őszi gombaleves - TCM

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymátEzután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Borsóleves
Borsóleves

A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fagyasztott borsót, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a többi zöldséget, fűszerezük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk