50 dkg filézett csirkemell
25 dkg szeletelt gomba
1 közepes vöröshagyma
fél dl olaj
1 tk pirospaprika
paradicsompüré
só
őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
zsálya
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük.Miközben sül, megsózzuk.
Amikor elkészült és megsült kiszedjük az edényből.
A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk és a hús visszamaradt olajában megdinszteljük.
Hozzáadjuk a szeletekre összevágott gombát, egy fél deci vizet, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük,amíg a gomba megpárolódik.
Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, és a megsütött csirkecsíkokat. Fűszerezzük, és felöntjük paradicsomszósszal és pár perc alatt készrefőzzük.
Spagettivel (v. makarónival) és reszelt sajttal tálaljuk.
A húsokat alaposan lemossuk, ha a bőr pecsétes, én azt le szoktam vágni. A lapockát ketté vágtam, a csülköket, a bőrdarabot úgy egyben beletettem a fazékba. Rádobtam 2 fej vöröshag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit, a füstölt kolbászt és a virslit vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le és a tojásokat üssük bele egy tányérba, majd villával alaposan verjük fel. Egy tepsibe...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, amikor forró, beleöntünk 2 evőkanál olajat. A csirkecombokat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat megp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes