menu

Családireceptkönyv.hu

PIZZA


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 ek. zsír, langyos víz, só
étolaj a kenéshez
a raguhoz: bármi, ami otthon fellelhető

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból könnyű, lágy tésztát dagasztom, majd 40 percig kelesztem
(azoknak, akik a vékony tésztát kedvelik!)
A megkelt tésztát olajos kézzel terítem a kiolajozott tepsibe.
Most 10 percig elősütöttem a tésztát, amit előzőleg villával megszurkáltam.
Erre jön rá a ragu:
kevés olajon megdinsztelek 1 fej hagymát, rádobok gombát, bacont, paradicsomot, újhagymát. Sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítem. Majd ketchupot és paradicsomlevet adok hozzá. Ez lesz a pizzaalap. Erre tettem bacont, szalámit, lila hagymát és paradicsomszeleteket. Sajttal teszem gazdagabbá.
A feltétet ízlés szerint (ami a hűtőben fellelhető) variálhatjuk.
További 20 perc alatt forró sütőben megsütöm.

PIZZA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Adventi kalácskoszorú (Stahl)
Adventi kalácskoszorú (Stahl)

1 A tejből ½ dl-t egy tálkába öntünk. Beleszórunk 1 teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, és 10 percre félretesszük, amíg felhabosodik. 2 Egy nagy tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
CSÍKOS KALÁCS.. középső lányom receptje
CSÍKOS KALÁCS.. középső lányom receptje

Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk...majd a többi anyaggal a kakaópor nélkül jól összedolgozzuk jól kidagasztjuk..elfelezzük és kevés vízzel kikevert kakaóport az egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
Kalácsok..../különleges fonás
Kalácsok..../különleges fonás

Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az élesztő két kanál liszt a kimértből, keverjük össze és futtassuk fel. Ha felfutott az élesztő, mehet a lisztbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fátyolka
Fátyolka

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és keverjük össze, majd öntsük bele a keverőtálba. Az élesztőt futtassuk fe...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk