menu

Családireceptkönyv.hu

PUNCSTORTA


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskótához:
4db tojás
4 evőkanál víz
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só

Töltelékhez:
1db tojás
15 dkg porcukor
1dl gyenge feketekávé
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
5 dkg darált dió
kevés rum vagy rumaroma

2dl tej
pici rum vagy rumaroma
10 dkg babapiskóta

Tetejére:
kb. 2 evőkanál lekvár
átszitált porcukor és víz keverékéből készült cukormáz
(használhatunk kész cukormázat vagy fondant is)

Elkészítés:


A piskótához a tojásokat a sóval habosra keverjük, kanalanként adagolva hozzá a vizet, majd a cukrot. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ajánlatos ellenőrizni a vastagsága miatt.
Ha teljesen kihűlt a piskótatészta, megfordítjuk, és a tetejéből kb. 1cm vastag szeletet levágunk, ez lesz majd a torta teteje. A tészta belsejét kiszedjük, úgy hogy kb. 1cm perem maradjon a szélén és az alján is hagyjunk valamennyit.
A töltelékhez a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a kávét, majd folyamatos keverés közben felmelegítjük, amíg majdnem elkezd forrni. Ekkor levesszük a tűzről, gyakori kevergetéssel kihűtjük. Még langyosan belekeverjük a vajat, majd a kiszedegetett tortabelsőt, a darált diót és a rumot.
2dl tejbe belekeverünk egy kevés rumot vagy aromát. Gyors mozdulatokkal belemártjuk a babapiskótákat, és rögtön ki is vesszük, mert nagyon könnyen és hamar elázik. Darabokra tördelve a töltelékhez adjuk.
A maradék tejet egy ecsettel a kikapargatott torta belsejére és oldalára csepegtetjük/kenjük.
Az üres tortába beletesszük a tölteléket, egyenletesen elsimítjuk benne, majd ráillesztjük a levágott darabot. Langyosra melegítjük és simára keverjük a lekvárt és rákenjük a torta tetejére.
Végül cukormázzal leöntjük a tortát, ha lehet jó bőven, hogy lefolyjon az oldalán, így lesz teljesen befedve.
Tetszés szerint díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy éjszakát ajánlatos hűtőbe rakni, addig jól megdermed és az ízek is jobban összeérnek.

PUNCSTORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Gluténmentes sajttorta
Gluténmentes sajttorta

Sosem sütöttünk még sajttortát, és megmondom őszintén, én egy kicsit ódzkodtam is tőle. Szeretem az ízeket és szeretek kísérletezgetni, de valahogy nekem a sajt meg a torta két kü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Egyszerű csokitorta
Egyszerű csokitorta

1. A csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. Érdemes a felolvasztott csokoládét robotgép táljába önteni, és azzal dolgozni. 2. Kicsit visszahűtjük, hozzákeverjük a cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcstorta
Gyümölcstorta

1. A piskóta lapot tálra helyezzük, nagyon vékonyan leszeljük a tetejét, meglocsoljuk 2 dl rummal ízesített sziruppal, (azért vágjuk le, hogy a szirupot jól tudja be, tudja szívni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Bögrés Feketeerdő-torta
Bögrés Feketeerdő-torta

A piskóta hozzávalókat összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Kb. 30 percet sütjük (alsó-felső sütés: 180-200 fokon). A pudingot elkeverjük a meggy levével, és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk