6-8 db csirkecomb
4 db tyúkhúsleves kocka
3/4 doboz sör
a tyúkhúsleves kocka helett az alábbi pácot is használhatjuk:
1 gerezd fokhagyma
• 1 csapott mokkáskanál majoránna
• 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
• 1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
• 1 kávéskanál só
• 1 evőkanál étolaj
Tepsibe tesszük a husit, kb.4 tyúkleves kockát teszünk a hús közé és kb.3/4 doboz sört ráöntünk (mindegy milyen sör ,az alkohol tartalom úgyis elpárolog,de lehet alkohol mentes is). Letakarás nélkül addig sütjük (közben forgatjuk is a húsokat), amíg szép piros lesz. Sűrű szaft marad, miután a sör elpárolog, a hús pedig finom omlós.
A csirkemájat megmossuk, jól lecsepegtetjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A hagymát karikára vágjuk, és egy wokban 2 evőkanál olívaolajon a sóval, borssal és a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Mossuk meg, majd szárítsuk meg a padlizsánt és vágjuk le a végeit. Szeleteljük fel hosszában vékony szeletekre, tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni 20-30 perce...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. 2. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük egy serpenyőbe a vajat, olvasszuk fel majd pirítsuk meg benne a csirkemájat. Közben szeleteljük fel a bacont, a gombát és a hagymát. Amikor a máj kissé megpirult adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű