500g liszt – 250 g margarin – kiskanál só – 2 tojássárgája (fehérje kell a tetejére) – 1 sütőpor – 2 dl tejföl – sajt, szezámmag a tetejére
Mindent össze kell keverni: az olvasztott margarint, a tejfölt és a tojást hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz.
Kinyújtjuk, olyan másfél ujjnyi vastagra, majd megszórjuk szezámmaggal és sajttal. Kiszaggatjuk, vagy derelyevágóval szögletesre vágjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ha még nem lenne kész, de égne a sajt, vegyük le 180-ra.
Az intenzív íz érdekében belepréselhetünk 3-4 gerezd fokhagymát is.
A tésztához a hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk. Hagyjuk tíz percet pihenni. A pihenés után kinyújtjuk és a szoba-hőmérsékletű margarint rákenjük, majd először jobbról, aztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet megmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot, és az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni. 2. A lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. 3. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük, majd evőkanállal pogácsaszerű halmokat teszünk egy sütőpapírral fedett tepsire. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felfuttatott élesztővel, liszttel, cukorral, sóval, tojássárgájával, tejföllel és a zsírral jól kidagasztjuk a tésztát, majd 1 órát kelesztjük. A tepsiket kikenjük margarinnal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű